Alyvuogių aliejaus mokykla » Paskaitų temos. Lektoriai.
|
Galimos paskaitų temos pasirinkimui:
Alyvmedžio kilmė
Alyvuogių aliejaus geografija
Svarbiausios alyvuogių veislės
Mėgėjiška degustavimo technika
Gamybos etapai ir metodai
Alyvuogių aliejaus reglamentavimas
Alyvuogių aliejų rūšys
Privalomasis ženklinimas
Laisvai pasirenkamos nuorodos
Cheminė sudėtis
Kaip išsirinkti sau tinkamą alyvuogių aliejų
Derinimo su patiekalais principai
Kepimas ant alyvuogių aliejaus
Profesionali degustavimo technika
Teigiami aliejaus požymiai
Neigiami aliejaus požymiai
Paskaitų metu teorinė informacija iliustruojama vaizdine medžiaga.
Paskaitų metu degustuojama nuo 5 iki 15 alyvuogių aliejų.
Išklausius kursą, suteikiamas Alyvuogių aliejaus mokyklos pažymėjimas.
Paskaitas veda sertifikuota alyvuogių aliejaus ekspertė, VŠĮ Alyvuogių aliejaus mokykla direktorė Liana Davletšina
Pasiekimai pateikti chronologine tvarka.
- Alyvuogių aliejaus degustavimo techninio kurso sertifikatas
- Sensorinių gabumų sertifikatas
- Palma Esposito profesionalios degustavimo technikos sertifikatas
- Dr. Gino Gelletti Master in Olio Monocultivar sertifikatas
- Andrea Giomo ir Barbara Alfei 2 level International Master sertifikatas
- Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva O.N.A.O.O. narė
- International Monovarietal Masteclass sertifikatas
- PROFESIONALAUS ALYVUOGIŲ ALIEJAUS DEGUSTUOTOJO DIPLOMAS (2015-2017)
- FONDAZIONE ITALIANA SOMMELIER FIS/AISO ALYVUOGIŲ ALIEJAUS SOMELJĖ DIPLOMAS (2016-2017)
- Nuo 2016 m. kovo mėn. priklauso vienintelio Pasaulinio FLOS OLEI - Guida al mondo dell' extravergine - tyrų alyvuogių aliejų gido degustuotojų grupei, vertina aliejus siunčiamus šiam Pasaulio čempionatui.