į pradžią turinys susisiekite  
Alyvuogių aliejaus mokykla » Paskaitų temos. Lektoriai.

Galimos paskaitų temos pasirinkimui:

 

Alyvmedžio kilmė

Alyvuogių aliejaus geografija

Svarbiausios alyvuogių veislės

Mėgėjiška degustavimo technika

Gamybos etapai ir metodai

Alyvuogių aliejaus reglamentavimas

Alyvuogių aliejų rūšys

Privalomasis ženklinimas

Laisvai pasirenkamos nuorodos

Cheminė sudėtis

Kaip išsirinkti sau tinkamą alyvuogių aliejų

Derinimo su patiekalais principai

Kepimas ant alyvuogių aliejaus

Profesionali degustavimo technika

Teigiami aliejaus požymiai

Neigiami aliejaus požymiai

 

Paskaitų metu teorinė informacija iliustruojama vaizdine medžiaga.

Paskaitų metu degustuojama nuo 5 iki 15 alyvuogių aliejų.

 

Išklausius kursą, suteikiamas Alyvuogių aliejaus mokyklos pažymėjimas.

 

Paskaitas veda sertifikuota alyvuogių aliejaus ekspertė, VŠĮ Alyvuogių aliejaus mokykla direktorė Liana Davletšina

 

Pasiekimai pateikti chronologine tvarka.

  • Alyvuogių aliejaus degustavimo techninio kurso sertifikatas
  • Sensorinių gabumų sertifikatas
  • Palma Esposito profesionalios degustavimo technikos sertifikatas
  • Dr. Gino Gelletti Master in Olio Monocultivar sertifikatas
  • Andrea Giomo ir Barbara Alfei 2 level International Master sertifikatas
  • Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva  O.N.A.O.O. narė
  • International Monovarietal Masteclass sertifikatas
  • PROFESIONALAUS ALYVUOGIŲ ALIEJAUS DEGUSTUOTOJO DIPLOMAS (2015-2017)
  • FONDAZIONE ITALIANA SOMMELIER FIS/AISO ALYVUOGIŲ ALIEJAUS SOMELJĖ DIPLOMAS (2016-2017)
  • Nuo 2016 m. kovo mėn. priklauso vienintelio Pasaulinio FLOS OLEI - Guida al mondo dell' extravergine - tyrų alyvuogių aliejų gido degustuotojų grupei, vertina aliejus siunčiamus šiam Pasaulio čempionatui.