į pradžią turinys susisiekite  
Restoranų klaidos

Klaidos gimsta iš nežinojimo..

  • Kokybiško alyvuogių aliejaus nenaudojimas, manant jog toks aliejus mažina pelno maržą, nesukurdamas pridėtinės vertės vartotojui. Faktas: šlakeliu gero alyvuogių aliejaus bet kurį paprastą patiekalą paversime ypatingu, lygiai kaip pakaks vos kelių lašų prasto aliejaus, kad sugadinti brangiausią marmurinės jautienos kepsnį ar šviežios žuvies tartarą.
  • Naudojamo Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus butelio slėpimas. Restoranas, savo patiekalams gaminti naudojantis aukštos kokybės alyvuogių aliejų, turi tuo didžiuotis. Tai pridėtinė vertė klientams bei pagrindas rinktis šį restoraną vietoj naudojančio nekokybišką alyvuogių aliejų.
  • Aliejaus perpylimas iš butelio į kitas talpas. Perpylimo metu aliejus turi sąlytį su deguonimi, todėl vyksta oksidacija. Tai lemia aromatų praradimą, skonio pakitimą.
  • Ištuštėjusio butelio papildymas iš kitų talpų. Tokiame ištuštėjusiame butelyje esantis oksiduoto pasenusio aliejaus likutis sugadins naujai supiltą šviežią alyvuogių aliejų.
  • Aliejus perpylimas į skaidraus stiklo talpas. Skaidraus stiklo talpoje aliejus nėra apsaugomas nuo oksidacijos. Dėl oksidacijos prarandami aromatai, pakinta skonis.
  • Netinkamas butelio dydžio pasirinkimas. Aliejaus talpą patariama rinktis pagal sunaudojamą aliejaus kiekį. Atsuktas butelis neturėtų būti vartojamas ilgiau kaip 1 mėnesį, nes aliejus sensta ir oksiduojasi.
  • Nepriežiūra. Rekomenduojama reguliariai peržiūrėti ant stalų, pagalbinių staliukų laikomus atsuktus aliejus butelius, užsukti kamštelius, kad nevyktų oksidacija.
  • Aliejaus nebuvimas. Jei ant stalo nėra padėta aliejaus, jį reikia nešti kartu su druska, pipirais.
  • Vieno aliejaus naudojimas visiems patiekalams. Aliejus turi būti  derinamas prie patiekalo kaip vynas. Skirtingo intensyvumo patiekalai reikalauja skirtingų aliejų.
  • Žinių apie aliejų trūkumas. Aliejų prie patiekalo privalo tinkamai priderinti virtuvės šefas pagardindamas juo patiekalą. Žmogui pageidaujant pasišlakstyti papildomai, jam patariama, kuris aliejus geriausiai dera.